Als expat gaan wonen in Nederland

Een huis huren of een huis kopen? Steeds meer expats zien de voordelen van een koopwoning in Nederland. Notaris Houtepen werkt al meer dan tien jaar voor expats en weet goed wat de verschillen zijn tussen het kopen van een woning in Nederland en in het buitenland.

Kopen of huren?
Notaris Houtepen zorgt ervoor dat expats bij het passeren van de akte in hun eigen taal te woord worden gestaan. We hebben daarvoor een sterk netwerk van tolken en vertalers om ons heen. Waar jaren terug veel expats kozen voor huren, is de koopmarkt voor expats nu bezig met een inhaalslag. Belangrijkste reden is dat er een beperkt aantal huurwoningen beschikbaar is. Vaak zijn dit ook dure woningen. De maandlasten voor een koopwoning zijn daardoor gelijk of zelfs lager dan de maandelijkse huurkosten.

Een leven opbouwen in Nederland
Een andere reden is dat expats niet meer voor een half jaar of een jaar komen. Nee, ze bouwen echt een leven op in Nederland: vinden een partner, gaan samen leven, krijgen kinderen. Beleggen in een koopwoning wordt daardoor een goede investering. Bovendien is de hypotheekrente ook voor expats aftrekbaar.

Koopakte, hypotheekakte, leveringsakte
Veel expats kiezen voor een makelaar als zij een huis kopen. Dat is fijn, want dan kan notaris Houtepen samen met de makelaar zorgen voor een goed verloop van het hele proces. Denk aan een eventuele woonvergunning, de eisen voor een hypotheek, fiscale regels en natuurlijk de koopakte, hypotheekakte en leveringsakte.

Notaris Houtepen helpt expats
Notaris Houtepen kijkt ook mee naar andere regelzaken die van belang zijn om te genieten van een goed leven in Nederland. Is er bijvoorbeeld al een samenlevingscontract of (levens)testament? En wat als u in Nederland een onderneming wilt starten als expat? Neem contact op met notaris Houtepen. Wij helpen u graag stap voor stap op weg.