Estate planning

De samenleving wordt steeds complexer en wetgeving verandert voortdurend. ‘Standaard’ is al lang de standaard niet meer. Steeds meer klanten komen met specifieke vragen of wensen. Estate planning is een redelijk nieuw begrip voor velen. Notaris Houtepen geeft graag uitleg over het fiscaal zo voordelig mogelijk overhevelen of nalaten van uw (familie)vermogen. 

Wat is estate planning?
Estate planning is het plannen van de overdracht van uw vermogen, zodat uw vermogen op de juiste wijze bij de juiste personen terecht komt. Bij de planning brengt notaris Houtepen persoonlijke wensen, juridische kaders en slimme fiscale oplossingen samen. Estate Planning houdt rekening met de risico’s van echtscheiding en het beheer van uw vermogen door de erfgenamen.

Uw estate planning
Estate planning gaat over uw hele vermogen en heeft daarom invloed op uw nalatenschap, maar ook op uw huwelijkse voorwaarden, testament en schenkingen. De term is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Daar houden notarissen zich al lange tijd bezig met een optimale juridische en fiscale begeleiding van familievermogens. Estate planning is altijd maatwerk en kan voor grote en kleine vermogens erg interessant zijn. Ook bij bedrijfsopvolging is estate planning een bewezen methode om uw vermogen op de juiste wijze te plannen.

Estate planning door notaris Houtepen
Notaris Houtepen bespreekt uw wensen, stelt een estate planningsadvies op en voert dit, na uw akkoord, ook uit. Wij houden daarbij rekening met fiscale regels, erfrecht en huwelijksvermogensrecht. Waar mogelijk worden slimme oplossingen gebruikt om belasting te besparen en uw vermogen op peil te houden. In uw planningsadvies staan bijvoorbeeld uw testament, schenkingen die u wilt doen, het wijzigen van uw huwelijkse voorwaarden en aanpassingen op de polis van uw levensverzekering.

Neem vrijblijvend contact met ons op als u wilt weten wat estate planning voor u betekent.