Scheiden

Bij een scheiding komt er veel op u af. Blijft er iemand in het huis wonen, wat te doen met de kinderen en wat te doen met alle kosten en financiële zaken? Een advocaat of mediator helpt u om de scheiding goed, eerlijk en praktisch te regelen. Zij helpen u bij de overeenkomst van verdeling. De notaris is een neutrale deskundige die luistert naar uw wensen, advies geeft en de afspraken tussen u en uw ex-partner in een notariële akte vastlegt of uw samenlevingsovereenkomst beëindigt.

Einde huwelijk
Bij het einde van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract zijn goede afspraken nodig. Afspraken die werken in de praktijk. Heeft u samen (minderjarige) kinderen, dan moet u een ouderschapsplan maken. Heeft u samen een huis, dan maakt u afspraken over wat er na de scheiding met het huis gebeurt. De verdeling van bezittingen, alimentatie en uw pensioen komen ook aan de orde.

Scheiden bij notaris Houtepen
Deskundig advies over de beste oplossing voor uw situatie, kan scheiden iets gemakkelijker maken. Notaris Houtepen regelt de zakelijke afhandeling van uw scheiding zoals de verdeling van de gezamenlijke woning en het aanpassen van de hypotheek. Bedenk dat bestaande testamenten wellicht aangepast moeten worden. Neem gerust contact op met notaris Houtepen als u meer wilt weten over de rol van een notaris bij scheiden.