Huwelijkse voorwaarden

In gemeenschap van goederen of koude uitsluiting? Dat zijn de twee uitersten waar u voor kunt kiezen. Maakt u geen afspraken, dan trouwt u in gemeenschap van goederen. Kiest u voor huwelijkse voorwaarden met koude uitsluiting, dan blijft al uw vermogen gescheiden tijdens het huwelijk. Notaris Houtepen legt u graag uit welke (tussen)vormen van huwelijkse voorwaarden er zijn zodat u zeker bent van de juiste keuze.

Huwelijkse voorwaarden, waarom?
Bij trouwen heeft de romantiek meestal de overhand. U wilt niet teveel nadenken over later en al helemaal niet over ‘als het mis gaat’. Toch is dat belangrijk: voor u en voor de mensen om u heen. Met huwelijkse voorwaarden kunt u afwijken van de ‘standaard’ wettelijke regeling. Bijvoorbeeld als u een eigen bedrijf heeft en u het ondernemingsvermogen graag buiten de gemeenschap van goederen wil houden. Dat geldt ook voor schulden en wat u bijvoorbeeld van uw ouders als erfenis of schenking  heeft ontvangen. Notaris Houtepen helpt u om goede afspraken te maken, ook voor als het mis gaat.

Alles of niets?
Huwelijkse voorwaarden geven u de kans om vast te leggen wat het beste bij uw situatie past. U kunt ervoor kiezen dat ieder zijn eigen vermogen behoudt of dat alles gemeenschappelijk wordt als jullie trouwen. En er zijn veel tussenvormen mogelijk. U kunt bijvoorbeeld alle inboedel gemeenschappelijk maken, behalve dat bijzondere erfstuk. Of u houdt de opbrengst uit de verkoop van uw eigen woning buiten de gemeenschap van goederen. En heeft u een eigen bedrijf? Dan is het zeker van belang om na te denken over wat uw wel en wat u niet samen deelt.

Huwelijkse voorwaarden bij notaris Houtepen
Met huwelijkse voorwaarden regelt u afspraken tijdens uw huwelijk, maar ook daarna. Gehuwden zijn wettelijk verplicht om elkaar te voorzien in het levensonderhoud, ook na beëindiging van de relatie. U krijgt dan te maken met belangrijke onderwerpen zoals alimentatie, pensioen en erven. Het is belangrijk om dit mee te nemen in de bespreking. Wilt u weten of huwelijkse voorwaarden voor u nodig zijn? Maak een afspraak voor een informatief gesprek bij notaris Houtepen.

Download hier de brochure 'Samen verder'